Dýňový cheesecake se slaným karamelem

Máte chuť na něco podzimního? Vyzkoušejte náš dýňový cheesecake se slaným karamelem, který vám navodí tu pravou podzimní atmosféru.
Ingredience:
• zázvorové sušenky Dobré časy 200 g
• máslo 100 g
• šťastná vejce 4 ks
• třtinový cukr 100 g
• mascarpone 500 g
• tvaroh 250 g
• lžička cejlonské skořice
• špetka kardamomu
• pyré z dýně 250 g (hokaido nebo máslová)
• slaný karamel s bílou čokoládou
Postup:
1. Dýni si nakrájíme na kostičky a vaříme na páře do změknutí asi 15 minut.
2. Zázvorové sušenky si rozmixujeme a dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem, zalejeme 100 g rozpuštěného másla a dáme na 20-30 minut do lednice.
3. Vejce vyšleháme s cukrem, do vyšlehané pěny přidáme dýňové pyré, mascarpone, tvaroh, skořici a špetku kardamomu.
4. Těsto nalijeme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů na 60 minut.
5. Necháme vychladnout, polijeme slaným karamelem s bílou čokoĺdou a ozdobíme třeba opraženými pekanovými ořechy nebo lyofilizovaným ovocem.