Staročeský žitný perník 540 g
Staročeský žitný perník na plech, do muffinových košíčků nebo s medem a vykrajovátky na perníčky.
Detailní popis produktu
Sypká směs na přípravu žitného perníku pro rychlou a snadnou přípravu. Žitná mouka je původní staročeská surovina, která se využívala na výrobu perníku. Je nadýchaný, vláčný a nabere skvěle na objemu. Perník má všestranné využití na plech, do chlebové formy nebo do košíčků na muffiny.
Složení: žitná mouka (52%), cukr, glukóza, perníkové koření, kukuřičný škrob, kypřící látky (E450, E500), karamel, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor (E471), barviva (E160a). Výrobek může obsahovat stopy sóji, skořápkových plodů, vajec, mléka a sezamu.
Energie 1190 kJ/ 282 kcal
Návod k použití
Potřebujeme:
3 vejce
30 ml oleje
200 ml vody
Příprava:
1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy a přidáme vejce, odměřenou vodu a olej. Vše důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka.
2. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) nebo do chlebíčkové formy cca 26 cm dlouhé a pečeme v předehřáté elektrické troubě asi 15 - 20 minut (30 - 40 minut v chlebíčkové formě) při teplotě 160 - 170 °C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
3. Po vychladnutí můžeme perník potřít džemem či ozdobit podle vlastní fantazie ořechy, kokosem, atd.
RECEPT NA PERNÍČKY
Potřebujeme:
80 g medu (tekutý)
50 g měkkého másla
2 vejce (velikost M) + 1 vejce na potření
Návod k přípravě:
Obsah sáčku vysypeme do mísy, přidáme vejce, med a měkké máslo. Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout v ledničce. Následně na pomoučeném vále vyválíme placku silnou cca 4 mm, ze které vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 8 minut. Ihned po upečení zlehka potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření a pečení |
---|---|
Hmotnost: | 0.54 kg |